Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje 33-godišnjeg Enijada koji boluje od raka.

Humanitarni apel za Enijada Kovača: Pomozimo mu da pobijedi opaku bolest
Foto: Pomozi.ba | Budimo humani

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Enijada Kovača iz Kaknja koji ima 33 godine. Boluje od ne-Hodgkinovog limfoma. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17022. Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Enijad je po zanimanju rudar. U martu 2023. godine dijagnosticiran mu je tumor na tankom crijevu koji je odmah i odstranjen. Ubrzo nakon operacije saznaje da je riječ o agresivnom limfomu.

Nakon brojnih hemoterapija, radioterapija, njegov stariji brat donirao mu je koštanu srž, ali
transplantacija nije dala željene rezultate. Remisija bolesti nije postignuta, već naprotiv, bolest je postala progresivna.

''Do sada su Enijadova porodica i prijatelji prikupili oko 60.000 KM za njegovo liječenje i na kraju, kada su iscrpili sve finansijske mogućnosti, obratili su se nama za pomoć. Za prva četiri ciklusa Enijadu je potrebno 40.653 eura, a za narednih šest 71.382 eura. Dakle ogroman je iznos u pitanju, 112.035 eura, ali zajedničkim snagama možemo spasiti život ovog mladog čovjeka'', saopštili su iz udruženja Pomozi.ba.

Kako bi ovom mladom čovjeku pomogli da svoj život nastavi bez ove teške bolesti, osim na broj 17022, donirati možete i putem web stranice Pomozi.ba, te uplatama putem žiro računa i PayPala.

Sve inofmacije o žiro računima možete pronaći OVDJE.