Izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu privrednog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo

Uhapšene dvije osobe zbog zloupotrebe položaja
Foto: Arhiva | FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli aktivnosti iz svoje  nadležnosti, te realizovali naredbu Kantonalnog suda u Sarajevu za pretresanje, a radi pribavljanja predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje produženog  krivičnog djela „zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i krivičnog djela „povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju“. 

Izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu privrednog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i tom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenih krivičnih djela za koje se sumnjiče odgovorne osobe Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, H.Z. (1967) iz Sarajeva i S.Z. (1988) iz Mostara.

Po okončanju pretresa, osumnjičeni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenih krivičnih djela, nakon čega su kriminalistički obrađena i u svojstvu osumnjičenih ispitana u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te uz odgovarajuće izvještaje, u zakonskom roku predati u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Federalne uprave policije.