Foto: Tuzlanski.ba

Četiri osobe poginule su večeras u teškoj saobraćajnoj nesreći na zaobilaznom putu oko Loznice i Banje Koviljače.

Među poginulima je i djevojčica stara dvije i pol godine Jelena Stanojević iz Bratunca, čiji je otac rodom iz Srebrenice.

Poginuli su vozač automobila Radivoje Đokanović (55), njegova supruga Nada (51) i sin Petar.

Majka djevojčice Olivera Stanojević je izvađena iz olupine automobila i prebačena na urgentno odjeljenje Opšte bolnice u Loznici, gdje se ljekari bore za njezin život.

Do nesreće je došlo kada je "Golf" bh. registracija, koji je išao iz pravca Loznice prema Malom Zvorniku, podletio pod kamion, koji je išao iz suprotnog smjera.

Očevici tvrde da je "Golf" iznenada samo skrenuo i direktno udario u kamion. Začuo se strašan prasak a na licu mjesta je potpuno uništen automobil, koji je od siline udara sletio s puta na nekoliko metara od kamiona. I teretnjaku je uništena kabina i prednji desni dio.

"Golf je samo skrenuo iz svoje trake i udario u kamion. Bilo je strašno. Jedva smo se zaustavili, bili smo u koloni iza nesreće. Neko je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali ljudima u autu nije bilo pomoći. Smrskani automobil ih je potpuno zatvorio nije moglo da se priđe. Tek su vatrogasci, koji su ubrzo stigli, mogli da izvade povrijeđenu ženu i tijela nesrećnika" - rekao je jedan od očevidaca kojeg je teško potresao prizor na putu za Novosti.rs.

Dvije vatrogasne ekipe iz Loznice više od dva sata su pokušavale da izvuku tijela povrijeđenih.

Policija je nakon nesreće zatvorila saobraćaj na nekoliko sati na ovom dijelu puta, pa su se vozila preusmjeravala na pravac kroz Banju Koviljaču.

Nezvanično kako pišu mediji u Srbiji da je i vozač kamiona iz BiH, i da je priveden. Nastradali su se, kako se nezvanično saznaje, vraćali sa svadbe.