Tuzla: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo 21-godišnji Selmir Kovačević iz Tuzle
Foto: Tuzlanski.ba

Ljekar na UKC-u Tuzla konstatovao je smrt 21-godišnjaka, dok je 17-godišnjak zadržan na liječenju. Prema izjavama očevidaca do nesreće došlo uslijed neprilagođene brzine.

Nesreća se dogodila u noći sa ponedjeljka na utorak oko 1:15 sati u ulici Husinskih rudara u naselju Miladije. Do nesreće je došlo nakon što je 21-godišnji Selmir Kovačević upravljajući automobilom Mazda, izgubio kontrolu nakon čega je udario u objekat Pekare koja se nalazi uz južnu saobraćajnicu. Kovačević je preminio na licu mjesta dok je na liječenju zadržan 17-godišnji saputnik S.J.

- Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su izašli Policijski službenici PU Zapad koji su potvrdili navode prijave, sa njima su na lice mjesta izašli i pripadnici specijalne vatrogasne brigade, čijom intervencijom su lica oslobođena iz vozila nakon čega su prevezena na UKC Tuzla. O događaju je obavješten kantonalni tužilac koji je izašao na lice mjesta i zajedno sa pripadnicima kriminalističke policije obavio uviđaj. Ljekar na UKC-u Tuzla konstatovao je smrt 21-godišnjaka, dok je 17-godišnjak zadržan na liječenju. za Tuzlanski.ba potvrdio je Izudin Šarić potparol MUP-a TK. (Tuzlanski.ba)