Foto: Tuzlanski.ba

U tuzlanskom naselju Solina danas oko 16:00 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Prema iskazu našeg čitatelja koji se zadesio na licu mjesta do nezgode je došlo prilikom utrkivanja vozila Opel corsa i još jednog automobila koji se nakon nezgode udaljio sa mjesta događaja.

Došlo je do kontakta između vozila Opel corsa i Golf II u kojem  su se nalazile dvije žene sa djecom. Prema nezvaničnim informacijama više osoba u ovom događaju je povrijeđeno i prevezeno u UKC Tuzla kako bi im bila ukazana ljekarska pomoć.

Uviđaj na licu mjesta trenutno obavljaju službenici PU Tuzla koji ujedno intezivno tragaju za trećim vozačem koji je pobjegao sa lica mjesta.

Prema informacijama sa kojima raspolaže Tuzlanski.ba na mjestu nezgode pronađena je registarska tablica trećeg vozila što bi policiji trebalo olakšati posao.

Saobraćaj na raskrsnici u Novom Naselju trenutno reguliše policija i odvija se otežano zbog obavljanja uviđaja.

Nakon što smo danas objavili saobraćajnu nezgodu u Gornjoj Tuzli za manje od 24 sata dogodila se nova, na svu sreću bez tragičnih posljedica. Građani Tuzle očigledno su izloženi teroru neopreznih, bahatih i bezobzirnih vozača koji svakodnevno ugrožavaju njihovu sigurnost i živote. (Tuzlanski.ba)