Tuzla: Nakon pokušaja ubistva supruge Mujagić smješten na Neuropsihijatriju
Foto: Tuzlanski.ba

Malo ko u Dobrnji, naselju koje se nalazi na putu Tuzla – Srebrenik, želi govoriti o prekjučerašnjem događaju kada je Sead Mujagić (58) iz pištolja ranio svoju suprugu Azijadu (56), nanijevši joj teške ozljede grudnog koša, piše Dnevni avaz.

Komšije ne mogu vjerovati da je Mujagić namjerno upucao svoju suprugu, premda, neki tvrde da se neposredno pred sami događaj dovezao u prilično pripitom stanju i da je nakon toga pucao. Namjerno ili slučajno, istraga će utvrditi.

– Osumnjičenog S. M. nadležni tužilac još nije ispitao jer njegovo psihičko stanje to ne dozvoljava. On je trenutno smješten na Univerzitetski klinički centar, kao i njegova supruga – kazao nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK. Vezani članak: Pokušaj ubistva u Dobrnji kod Tuzle: Pijani Sead Mujagić se dovezao kući, pa u suprugu pucao iz pištolja

Seadu Mujagiću je, nakon što je upucao suprugu, pozlilo te je prevezen u UKC Tuzla i smješten na Neuropsihijatrijsku kliniku, dok je njegova supruga Azijada, s prostrelnim ranama grudnog koša, prevezena na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju, odakle je jučer premještena na Kliniku za torakalnu hirurgiju UKC-a Tuzla.

– Povrijeđena A. M. je trenutno stabilna, ali povreda i dalje zahtijeva bolničko liječenje – kazala nam je Ersija Ašćerić-Mujedinović, portparol UKC-a Tuzla.

Prema nepotvrđenim informacijama, Sead Mujagić se zbog psihičkih problema liječio i ranije. Zasad se sumnjiči za pokušaj ubistva. (Dnevni avaz)