Tinejdžerka slučajno iz puške upucala mlađu sestru
Foto: Tuzlanski.ba

Petnaestogodišnjakinja iz Velike Kladuše jučer je lakše povrijeđena kada ju je njena godinu dana starija sestra slučajno upucala iz zračne puške.

Kako saznaje Oslobođenje, djevojčice su bile u svom dvorištu kada je naišao pas lutalica. Želeći zaštititi svoju mlađu sestru, 16-godišnjakinja je ušla u kuću gdje je našla očevu pušku.

Istrčala je vani želeći preplašiti psa, ali je slučajno pogodila sestru. Povrijeđenoj djevojčici je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja, odakle je, nakon saniranja povreda puštena na kućno liječenje.

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti nastavljaju istražitelji Odjela kriminalističke policije PS Velika Kladuša.

Sličnih situacija na području cijele BiH bilo je i ranije. Mnogi će se sjetiti slučaja u Banjoj Luci kada je Radan Blaženović, čisteći pušku slučajno opalio hitac i pogodio majku Persu u glavu, podsjeća spomenuti list.

Prošle godine je u Rogatici Ismet Pašić (60) iz Sarajeva slučajno hicem iz lovačke puške ubio poznanika, komšiju i vršnjaka Nuriju Ćutahiju. (Tuzlanski.ba)