Sveštenik koji je prodao eksploziv prikrivenim istražiteljima pušten na slobodu
Foto: Tuzlanski.ba

Prema nezvaničnim informacijama, optužnica protiv njega uskoro će biti podignuta

Kao što smo jučer pisali u akciji kodnog imena 'Lotika' uhapšen je Bojan Glišić (38), sveštenik Dabrobosanske mitropolije koji je zbog trgovine eksplozivom. Ipak, danas je nakon ispitivanja pušten na slobodu. Ove informacije potvrđene su u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

- MUP RS je protiv Glišića podnio izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Budući da su iz izvještaja već dostavljeni svi dokazi protiv osumnjičenog, predmetni tužilac je ocijenio da ne postoje razlozi za predlaganjem mjere pritvora i Glišić je zbog toga pušten da se brani sa slobode, objašnjeno je u ovoj instituciji.

Glišić je uhapšen jučer u okviru akcije Lotika kada je prikrivenim istražiteljima Uprave za teški i organizovani kriminal MUP-a RS prodao određenu količinu eksploziva. Čim je primopredaja izvršena, Glišić je uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu. Kako Oslobođenje prenosi, optužnica će uskoro protiv njega biti podignuta. (Tuzlanski.ba)