74-godišnju Hazimu H. Osmanhafizović usmrtio željeznom šipkom i betonskim blokom.

Predložen pritvor za ubicu iz Gradačca
Foto: Arhiva | Kantonalni sud u Tuzli

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak  Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog  pritvora za Mehmeda Selimovića (33) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Vezani članak Oglasili se iz Tužilaštva TK: Ubistvo najvjerovatnije počinjeno željeznom šipkom i betonskim blokom

Postoji osnovana sumnja da je Selimović 31. avgusta 2024. godine oko 19 sati u mjestu Požarike kod Gradačca u blizini osnovne škole sa poznanikom sa kojim se prethodno družio imao verbalni sukob, a nakon toga  je  vidio da pored škole prolazi sedamdesetčetverogodišnja H.H. iz Gradačca, te joj prišao i metalnom šipkom joj zadao nekoliko udaraca u glavu, a kada je žena pala nekolko puta je u glavu udario betonskim blokom te je od posljedica povređivanja žena preminula.

Osumnjični je odmah nakon toga lišen slobode, te su istražitelji MUP-a TK obavili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Selimovića predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku.