Osumnjičeni u akciji kodnog naziva ''Rolex'' predati Tužilaštvu BiH
Foto: Tuzlanski.ba

Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje predate su osumnjičene osobe uhapšene u operativnoj akciji u predmetu kodnog naziva “Rolex”.

Akcija je realizirana u saradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a, a odnosi se na više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine, vršili krijumčarenje opojnih droga na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore i zemalja regiona.

Aktivnosti u predmetu Tužilaštva BiH, realizirali su policijski službenici MUP RS, SIPA i drugih partnerskih policijskih agencija. Izvršeni su pretresi na više lokacija u gradovima u oba bh. entiteta, a tužiteljstvu je predato pet osumnjičenih osoba.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz Sky tima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu, naveli su iz Tužilaštva. (BHRT)