Na magistralnom putu M18 Bijeljina - Tuzla, došlo je do saobraćajne nesreće, a samo pukom srećom je prošlo bez fatalnog ishoda.

Nesreća na putu Bijeljina - Tuzla: Zaštitna ograda prošla kroz automobil
Foto: InfoBijeljina

Na magistralnom putu M18 Bijeljina - Tuzla, u mjestu Podgora, došlo je do saobraćajne nesreće, a samo pukom srećom je prošlo bez fatalnog ishoda.
 
Naime, kako se vidi na fotografijama, automobil marke Audi se zabio u zaštitnu ogradu pored puta, koja je prošla kroz cijeli auto.

Udar je vozača izbacio iz automobila te je višestruko povrijeđen, a sa njim je bila jedna osoba na suvozačevom mjestu, koja je bez povreda.

Vozilo je imalo i plinski sistem što je dodatno povećavalo rizik od fatalnog ishoda.

Mladić Hamza Duvnjaković iz Lukavca, koji se zatekao na mjestu nesreće, ispričao je šta se dogodilo. Kazao je da je vozač imao višestruke povrede i da je bio u velikim bolovima. Ono što je Lukavčana, koji je pomogao vozaču, posebno zaprepastilo jesu ambulantna kola Hitne pomoći iz Lopara, koja u sanitetu nije imala osnovnu medicinsku opremu, nego su mladića prenosili u ćebetu, bez prethodne lokalizacije povreda.
 
"Čovjek je, zbog bolova u vratu i drugih povreda, plakao i vrištao dok smo ga prenosili. U međuvremenu, političari troše novac na nova vozila za svoja poslovna putovanja", naveo je mladić.