Nerdin Ibrić (25) izveo napad na policijsku stanicu u Zvorniku
Foto: Tuzlanski.ba

Naoružana osoba upala je večeras u Policijsku stanicu u Zvorniku i ubila jednog, a ranila dvojicu policajaca, a poslije razmjene vatre ubijen je i napadač, potvrdio je komandir policijske stanice Vidović.

U zvorničku policijsku stanicu večeras je oko 19 časova i 10 minuta, za vrijeme primopredaje smjene, upao naoružani pripadnik vahabijskog pokreta sa puškom sačmaricom i pritom pucao u policajce. Naoružani napadač je uzvikivao “Alahu ekber!”

Kako se nezvanično saznaje napadač na polcijsku stanicu je Nerdin Ibrić (25) iz Tuzle. Ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je da je riječ o najgorem terorističkom aktu. Ministar kaže da je pripravnost policije podignuta na najviši nivo.

- Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u Republici Srpskoj. Preduzećemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se takođe trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imaćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati, izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

Policija je uspjela da savlada napadača i pri tome ga ubila. Dvojica policajaca koji su ranjeni u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, medicinski su zbrinuti u zvorničkoj Opštoj bolnici. Ranjeni policajci nalaze se u stabilnom stanju i izvan su životne opasnosti.

Tužioci Tužilaštva BiH na putu su ka Zvorniku u kome je večeras izvršen teroristički napad na policijsku stanicu, potvrdio je Srni portparol ove pravosudne institucije Boris Grubešić.

On je istakao da su izdate i instrukcije MUP Republike Srpske i pripadnicima Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipe/ šta da rade na mjestu događaja.

Pripadnici SIPA-e odmah su po saznanju o napadu izašli na lice mjesta koje obezbjeđuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, potvrdila je Srni portparol ove agencije Kristina Jozić.

Ona je istakla da je Sipa u koordinaciji sa MUP-om Republike Srpske mobilizovala sve svoje obavještajne kapacitete radi prikupljanja saznanja i informacija u vezi sa ovim događajem.