Muškarac inicijala N.M. iz Srebrenika počinio je nekoliko krivičnih djela krađe u vikendicama i kućama u Srebreniku u aprilu i maju ove godine. 

Muškarac iz Srebrenika pljačkao kuće i vikendice, otuđio televizore, akumulatore, alat
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Srebrenik podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona Izvještaj protiv osobe inicijala N.M. iz Srebrenika, zbog postojanja osnova sumnje da je, u vremenskom periodu od 1.4. do 27.5.2024. godine, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području grada Srebrenik, počinio sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na štetu fizičkih lica, kao i jedno krivično djelo iz člana 72. i 73. Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

''Naime, riječ je o šest krivičnih djela koja su počinjena nad pomoćnim objektima i vikendicima/kućama na području grada Srebrenik u navedenom vremenskom periodu. Predmeti otuđenja u pomenutim krivičnim djelima bili su: razni alati, metalne cijevi, kablovi, akumulatori, plazma TV, pneumatici i drugi predmeti'', saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.