Za Mersada Čokića, 40-godišnjaka iz Čelića Tužilaštvo TK je predložilo mjeru jednomjesečnog pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela nasilja u porodici i držanja oružja i eksplozivnih materija. 

Mersad Čokić iz Čelića udarao oca, prijetio članovima porodice, a policiju dočekao sa ručnom bombom
Foto: Ilustracija

''Čokić je osumnjičen da je 14. jula 2024. godine u porodičnoj kući u Čeliću nasiljem i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir i psihičko zdravlje članova svoje porodice, prilikom čega je bio naročito agresivan prema supruzi, te je pesnicom udario oca u lice i nanio mu laku tjelesnu povredu'', saopšteno je iz Tužilaštva TK

Vezani članak Pripadnici MUP-a TK uhapsili muškarca: Ukućanima prijetio ručnom bombom

Prilikom dolaska službenika Policijske stanice Čelić, nakon prijave za nasilje u porodici, Čokić je držao ručnu bombu, koja mu je intervencijom policijskih službenika oduzeta, a tokom pretresa porodične kuće pronađena je i jedna automatska puška, određena količina municije i drugi predmeti.

Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada,  te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Ročište po prijedlogu za određivanje pritvora će se održati danas u Općinskom sudu Tuzla.