Foto: Tuzlanski.ba

Dvadesetosmogodišnjem mladiću Arnelu Mujčiću iz Doboja, jučer je određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je u subotu oko 17:30 minuta u ulici "Krnjinskih srpskih brigada" u Doboju, lovačkim nožem usmrtio zeta Zlatana Đurđića.

[caption id="attachment_51809" align="alignleft" width="414"]KucaDjurdjica Kuća Đurđića gdje se dogodilo ubistvo[/caption]

Pritvor je na zahtjev Okružnog tužilaštva iz Doboja, odredio sudija za prethodni postupak, Okružnog suda Doboj.

Mujčića se tereti da je u subotu oko 17 sati došao u kuću svoga zeta Zlatana koji u bračnoj zajednici živi sa njegovom sestrom, s kojom ima dvoje djece, te ga je lovačkim nožem uboo dvanaest puta, u grudi, srce i trbuh, a nekoliko lakiših uboda, dr. Ljubomir Curkić prilikom obdukcije, registrovao je i na vratu ubijenog Đurđića. Ipak, iskrvavljenje je glavni uzrok smrti.

O razlozima zbog kojih je pala mrtva glava, teško je govoriti. Nezvanično, Zlatan, bivši golman NK Željezničar iz Doboja, je bio zavodnik, u braku je imao razmirica sa suprugom, pe se pretpostavlja da bi to mogli biti razlozi zbog kojih ga je šura usmrtio na licu mjesta. (Dnevni avaz)