U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno devet saobraćajnih nezgoda, od čega je šest saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim osobama, dok je u ostale tri pričinjena isključivo materijalna šteta, naveli su iz policije.

Devet saobraćajnih nezgoda u TK: Jedna osoba teže povrijeđena u Srebreniku
Foto: Ilustracija

Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Srebreniku, dok je ostalih osam osoba zadobilo lake tjelesne povrede, s tim u vezi dvije osobe su zadobile povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili.

"Jučer se oko 19 sati i 45 minuta, na magistralnom putu M-1.8, u mjestu Uroža, u Srebreniku, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa kolovoza putničkog motornog vozila kojim je upravljao N.L., rođen 1961.godine. U ovoj saobraćajnoj nezgodi je vozač zadobio teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC Tuzla, gdje je zadržan na daljem liječenju", saopštili su.

U saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć dogodila oko 21 sat i 35 minuta u mjestu Ljepunice, u Tuzli lakše su povrijeđene dvije osobe

"U saobraćajnoj nezgodi su učestvovali putničko motorno vozilo “Ford” kojim je upravljao A.D., rođen 1965.godine iz Tuzle i traktor kojim je upravljao E.H., rođen 1993.godine iz Tuzle. U ovoj saobraćajnoj nezgodi je vozač A.D. zadobio lake tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, dok je vozač traktora E.H. zadobio tjelesne povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili te su istog zadržali na daljem liječenju.

Uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode, koji su obezbijedili policijski službenici PS Zapad, obavili su policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla. Saobraćaj je na navedenoj dionioci magistralne ceste u vremenskom periodu od 21 sat i 35 minuta do 23 sata i 40 minuta bio u potpunosti obustavljen", saopšteno je iz MUP-a TK.