Foto: Tuzlanski.ba

U policijskoj stanici u Zvorniku u 19.10 sati je došlo do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, potvrdila je Feni glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina Aleksandra Simojlović.

zvornik4 Nezvanično, naoružani napadač je večeras upao u policijsku stanicu, uzvikujući "Allahu ekber!" zatim je počeo pucati iz za sada nepoznatog vatrenog oružja.

Kako je javila BN televizija u ovom nemilom događaju, ubijen je jedan policajac, a dvije osobe su povrijeđene i kolima hitne pomoći su prevezene u zvorničku bolnicu.

Nezvanično, ubijen je policajac Dragan Đurić, a dvojica njegovih kolega Stevo Milovanović i Željko Gajić su ranjena, jedan od ranjenih ima povrede u predjelu grudnog koša te nije životno ugrožen.

Kako je javila Srna u razmjeni vatre, ubijen je i naoružani napadač, koji je uletio u prostorije policijske stanice. Motivi napada na policijsku stanicu zasad nisu poznati. Istraga je u toku.

Po prvim nezvaničnim informacijama, na koje se pozvala banjalučka Alterntativna televizija, sumnja se da je napadač pripadnik selefijske zajednice.

Imam gradske džamije u Zvorniku Mustafa ef. Muharemović, osudio je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria, ubistvo koje se večeras desilo u Zvorniku. On je rekao kako Islamska zajednica ne podržava nikakav oblik nasilja i da se on boji kako bi ovaj incident mogao Bošnjake u Zvorniku dovesti u nelagodan položaj. (Tuzlanski.ba)