Bh. državljanin upucao bivšu djevojku iz Srbije pa izvršio samoubistvo
Foto: Tuzlanski.ba

Predesettrogodišnji Bosanac Željko B. iz Beča nanio je teške povrede svojoj bivšoj djevojci Violeti J. kada je pucao u pravcu njene glave dva puta. Nakon toga izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Četrdesetosmogodišnja Violeta je u komi, a ljekari su rekli da su vrlo male šanse da preživi.

Prema navodima Kronen Zeitunga, Violeta je izlazila iz kafića u kojem je radila kao konobarica sinoć oko 21:20 sati. Željko, s kojima je bila u višegodišnjoj vezi pa prekinula ljetos, pratio je. Izvadio je pištolj kalibra 7,65 i pucao joj dva puta u glavu. Pretpostavlja se da je motiv ljubomora jer je Violeta imala novog momka.

Policija nije imala prijava za nasilje kada je riječ o ovom paru, ali je Bosanac imao jednu prijavu za nanošenje povreda 2008. godine za koju nije osuđen.

Kako piše ovaj austrijski medij, ovo je još jedan slučaj u neviđenom nizu nasilja nad ženama. Od početka godine najmanje sedam žrtava je umrlo nakon napada muškaraca. Zbog ovoga je zasjedalo Vijeće minsitara Austrije koje će danas predstaviti nove mjere prevencije u okviru reforme krivičnog zakona. (Tuzlanski.ba)