Akcija Vog: Federalni policajci uhapsili 11 osoba
Foto: Tuzlanski.ba

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, dana 14.12.2016. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Vog“ na području Kantona Sarajevo .

U sklopu navedena akcije, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Sarajeva, te je lišeno slobode 11 lica iz Sarajeva koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

"U pretresima je pronađena i oduzeta određena količina novca, vatrenog oružja, NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima", navode iz FUP-a.

Lica lišena slobode su privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije je pružalo minsitarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. (Tuzlanski.ba)