"Ova kiša samo je još simbol sjete prema onima koji više nisu sa nama i suosjećanja prema njihovim porodicama", poručeno je danas prilikom okupljanja kao vida podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka.

Na Trgu Slobode u Tuzli danas je od žutih kišobrana oblikovana Zlatna vrpca u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane i u znak podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka.

"Ova kiša samo je još simbol sjete prema onima koji više nisu sa nama i suosjećanja prema njihovim porodicama", poručeno je prilikom okupljanja koje je organizovano od strane Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti "PIPOL".

Zlatni septembar  predstavlja – mjesec svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.

Teška i dugotrajna borba kroz koju prolaze djeca oboljela od raka, kao i njihove porodice, ispunjena je brojnim izazovima. Nažalost, i nakon uspješnog izlječenja često ostaju posljedice same terapije, s kojima se moraju nositi.

Tokom ovog, važnog mjeseca, cijeli svijet nastoji skrenuti pažnju na probleme s kojima se mali pacijenti i njihove porodice suočavaju nakon intenzivnog liječenja u bolnici, te na njihove potrebe kada se vrate kući.