I danas se očekuju visoke temperature, pa u skladu s tim mole se vozači da planiraju putovanja.

Zbog pojačane frekvencije vozila na putevima obavezna oprezna vožnja
Foto: Arhiva

"Tokom ljetnih mjeseci, dok traje sezona godišnjih odmora, svakodnevno je na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija saobraćaja pojačana. Posebno intezivan saobraćaj je u gradskim zonama, kao i na putevima ka jugu zemlje", saopšteno je iz BiHAMK-a.

I danas se očekuju izrazito visoke temperature, pa u skladu sa tim iz BiHAMK-a mole vozače da planiraju putovanja.

"Tokom vožnje pravite češće pauze, budite odmorni i držite uvijek odstojanje između vozila.  Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise" poručili su.

Radovi na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u finalnoj su fazi i prema najavama izvođača radova planirano je da sutra ova dionica bude otvorena za saobraćaj.

I dalje na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Još danas i sutra, zbog izvođenja neophodnih radova, u vremenu od 7 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-442 Krupac-Igman (od skretanja u Krupcu do priključka za Pendičiće, Dejčiće i Lediće).

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.