Zatražen pritvor i mjere zabrane za uhapšene u akciji Pravda
Foto: Tuzlanski.ba

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Suadi Hadžić i Samiri Skorupan, osumnjičenima u predmetu kodnog naziva “Pravda”.

Ovo je Feni potvrdila glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Azra Bavčić, navodeći, istovremeno, da je za osumnjičene Lejlu Fazlagić, Zorana Lončaru i Mirsada Delimustafića predloženo određivanje pritvora i raspisivanje potjernice zbog bjekstva.

"Mjere zabrane su predložene za osam osumnjičenih, dok je jedna osoba puštena da se  brani sa slobode", dodala je.

U akciji Pravda, 11. novembra je  na području Bosne i Hercegovine je uhapšeno ukupno 15 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima – zloupotreba položaja, povreda zakona od sudije, pranje novca i prevara.

Istovremeno, na području BiH i Republike Hrvatske pripadnici policije su izvršili pretrese na oko 60 lokacija.

Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo je istražne radnje u ovom predmetu provodilo u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta R Hrvatske (USKOK), te u suradnji s sa Upravom za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSABiH). (Tuzlanski.ba)