Za tri projekta zaštite okoliša 1.800.000 KM
Foto: Tuzlanski.ba

Na temelju Odluke Vlade Federacije BiH i nakon javnog poziva, Federalno ministarstvo okoliša i turizma okončalo je proceduru podjele sredstava za sufinansiranje projekata iz Akcionog plana Strategije okoliša za 2016. godinu.

Resorna federalna ministrica Edita Đapo danas je potpisala ugovore za tri programa na području Federacije Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu od 1.800.000 KM: Sufinansiranje projekata za izgradnju infrastrukture, nabavku opreme i postrojenja za upravljanje komunalnim otpadom (1.100.000 KM), Podršku regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom (300.000 KM) i Sufinansiranje projekata zaštite  prirode (400.000 KM).

Uime korisnika, ugovore su potpisali načelnici/predstavnici 13 općina, jednog regionalnog centra za upravljanje otpadom i četiri javne ustanove za zaštićena područja.

Osim unapređenju zaštite okoliša, ova podrška će zasigurno doprinijeti i poboljšanju cjelokupne turističke ponude u našoj zemlji i boljoj iskorišćenosti naših prirodnih resursa, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma. (Tuzlanski.ba)