Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu žrtvama poplava koje su pogodile općinu Jablanica u utorak će saobraćaj na magistralnom putu M-17 Mostar - Jablanica biti pušten u vremenskom periodu od 13 do 17 sati, objavili su iz BIHAMK-a.

Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu žrtvama poplava saobraćaj na M-17 će biti pušten
Foto: Arhiva | Magistralni put Jablanica - Mostar

Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu žrtvama poplava koje su pogodile općinu Jablanica u utorak će saobraćaj na magistralnom putu M-17 Mostar - Jablanica biti pušten u vremenskom periodu od 13 do 17 sati, s naglaskom na propuštanje isključivo vozila za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu.

"Molimo sve građane da dolaze organizovano, te da svoje vozila ostavljaju na području grada na mjestima označenim za parkiranje, kako ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa. Poštujte privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i upute policijskih službenika i redara", navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

U poplavama i klizištima koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu prije deset dana, poginulo je najmanje 26 osoba i to na području Jablanice 19, u Konjicu četiri, te tri u Fojnici.