Vremenska prognoza i bioprognoza: Moguće su tegobe u vidu malaksalosti
Foto: Tuzlanski.ba

U Hercegovini će danas biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni će biti umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slabi pljuskovi i slaba kiša se očekuju uglavnom u Bosni.

Poslijepodne slabe padavine su moguće u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine, a Bosni je moguća i slaba grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 26 do 32, na jugu Hercegovine od 32 do 36 stepeni.

Jutros je u Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Ivan-sedlo i Kupres 16, Drvar i Livno 17, Sanski Most, Sokolac i Srebrenica 18, Bihać, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Zenica i Zvornik 19, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sarajevo i Tuzla 20, Goražde 21, Trebinje 23, Stolac 24, Mostar 25 i Neum 26 stepeni.

Bioprognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna. U Bosni će, temperature nešto niže u odnosu na predhodne dane i povremene padavine, ugodno djelovati na većinu populacije. Kod osjetljivijih osoba moguće su tegobe u vidu malaksalosti tokom poslijepodnevnih sati, kada je poželjno umanjiti aktivnosti. Na jugu sunčanije, uz više, mada ne i previsoke temperature, te povremeno sjeverno strujanje zraka. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih poteškoća. (Tuzlanski.ba)