Vremenska prognoza do utorka
Foto: Tuzlanski.ba

Danas u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove.

Moguća je poslije podne i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24°C.

Uz povoljnije biometeorološke prilike, stabilnije vrijeme i porast temperatura, većina populacije će se osjećati bolje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Moguće je da povremeni pljuskovi pokvare ugođaj.

U nedjelju, 08.05.2016., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove uglavnom u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

Slično kao i prvog dana vikenda, uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba biće slabije izražene. Savjetujemo Vam da dan provedete u prirodi, pri tome bi povremeni pljuskovi mogli djelimično pokvariti ugođaj.

U ponedjeljak, 09.05.2016., u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Više oblačnosti u drugoj polovini dana i u Bosni će biti slabih lokalnih pljuskova. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

U utorak, 10.05.2016., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C. (Tuzlanski.ba)