U većem dijelu BiH danas oblačno sa snijegom
Foto: Tuzlanski.ba

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno, u većem dijelu zemlje pada snijeg, na jugu kiša, a takve vremenske prilike očekuju se do kraja dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jakog vjetra može biti na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Temperatura zraka većinom između minus tri i dva stepena Celzijusova, na jugu zemlje do devet.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko nula stepena.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i nula, na jugu do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i tri, na jugu od pet do devet.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu do deset.

U utorak, 24.01.2023., u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu, 25.01.2023., u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.