U srijedu premijera filma "Jedan grad - Jedan klub"
Foto: Tuzlanski.ba

Ideja filma je nastala u krugu članova UG Prijatelji FK Sloboda i Salt n Flow teama koji potpisuju režiju i scenario, a inspirirana je ljubavlju prema FK Sloboda Tuzla i gradu na zrnu soli.

Podsjetimo da se radnja filma odvija na dan jedne od odlučujućih utakmica na putu povratku tuzlanske Slobode u elitni rang takmičenja. Glavni likovi nisu profesionalni glumci već autentične osobe iz stvarnog života. Ono što film prikazuje jeste njihova stvarnost, tuzlanska Sloboda. Film je posvećen našem vječnom prijatelju, Saša Grgić Vilenjak - In Memoriam.

Obzirom da za film vlada ogromno interesovanje na premijeru će se moći ući samo sa pozivnicom. Kapacitet kina Kaleidoskop je ograničen te obzirom da ćemo uz sponzore filma imati i specijalne goste molimo sve zainteresirane da se jave na e-mail: [email protected] . Prednost će imati članovi UG prijatelji FK Sloboda.

Međutim, za one koji ne budu mogli prisustvovati premijeri bit će omogučeno gledanje filma tokom dana festivala u Kamernoj sceni JU Doma mladih, a o terminima će te biti obavješteni u narednim danima. Generalni medijski pokrovitelj filma je www.tuzlanski.ba