Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su 31-godišnjeg N.H. zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i distribuciju opojnih droga. 

U Sarajevu uhapšen 31-godišnjak: Prilikom pretresa pronađena droga, digitalna vaga, drobilica
Foto: Ilustracija | MUP KS

Policijski službenici Odjela za borbu protiv zloupotreba droga, kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su 10.09.2024. godine u večernjim satima N.H., rođenog 1993. godine u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa 31-godišnjaka, kao i stana koji koristi na području općine Centar pronađeno je i oduzeto cca 800 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, cca 10 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, tri PVC kesice s materijom koja asocira na opojnu drogu ''lude gljive'', digitalna vaga, drobilica, kao i drugi predmeti važni za istragu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad njim se vrši kriminalistička obrada.