U Gračanici iseljene tri porodice, u Tuzli prijavljena tri klizišta
Foto: Tuzlanski.ba

Jučerašnje padavine uzrokovale su plavljenje objekata i pokretanje klizišta na više lokacija.

U općini Lukavac prijavljeno je pokretanje klizišta u naselju Gornje Jaruške, u općini Gradačac prijavljeno je reaktiviranje klizišta na lokalitetu Toke – Kerep.

U Teočaku je prijavljeno klizište na lokalitetu MZ Huseinovići, oštećen lokalni put, navodi se u izvještaju Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Na području grada Tuzla prijavljena su tri klizišta: MZ Srednja Lipnica, oštećen lokalni put, i dva klizišta u u naselju Kojšino i Mala Solina.

Vodostaj rijeke Spreče je i u toku noći rastao, jutros u 6 sati iznosi 417cm. Poplavljeno je oko 120 hektara poljoprivrednog zemljišta. Najteža situacija je u MZ D. Orahovica gdje je u toku noći došlo do plavljenja 3 stambena objekta, iseljene su tri porodice sa ukupno 8 članova. Jedna porodica iseljena u Društveni dom u Orahovici, a druge dvije porodice se nalaze kod rodbine. U MZ D. Lohinja pod vodom je jedan stambeni objekat, dvoje članova su na gornjem spratu kuće. Put za Petrovo iz D. Orahovice je pod vodom, trenutno saobraća jednom trakom na vlastitu odgovornost. Svi ostali vodotoci na području općine su u svom koritu. (Tuzlanski.ba)