U cijeloj BiH sutra će doći do znatnog pogoršanja vremena (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U cijeloj BiH sutra će doći do znatnog pogoršanja vremena. U većem dijelu zemlje očekuje se oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom praćeno jakim udarima vjetra, padom temperature, ponegdje i gradom. Zbog očekivano lošeg vremena za sutra je upaljen narandžasti meteoalarm.

Vjetar umjeren do jak, na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugoistočni. Poslijepodne vjetar, u postepenom slabljenju.

Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 15 do 22, na jugu, istoku i sjeveroistoku lokalno do 27 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 23 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Do kraja dana, ponegdje u Bosni, su mogući kratkotrajni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom.

Temperature u 14 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Kupres 20, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo i Sokolac 24,Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 25, Banja Luka, Doboj, Goražde, Livno, Prijedor, Tuzla i Zenica 26, Bijeljina 27, Neum i Trebinje 28, Mostar 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.