U BiH za vikend umjereno do pretežno oblačno vrijeme
Foto: Tuzlanski.ba

U Bosni će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana.

U Bosni povremeno sa slabom kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne slab do umjeren sjeverni, a u ostatku zemlje slab promjenljivog smjera.

Dnevna temperatura od dva do sedam stepeni Celzijusovih, na jugu do 11, u Sarajevu oko dva stepena.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro, uz porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama snijeg. Tokom noći u nizinama Bosne može biti susnježice i snijega. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do šest, a dnevna od dva do osam, na jugu do 12 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U Bosni u nizinama kiša i susnježica, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do šest, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od šest do 10 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u jutarnjim satima i prije podne, sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do pet, a najviša dnevna od nula do šest, na jugu od šest do 10 stepeni Celzijusovih.