Foto: Tuzlanski.ba

Danas su u JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla uručene vrijedne nagrade nagrađenim učenicima osnovnih škola koji su učestvovali i osvojili prva 3 mjesta na likovnom konkursu koji je povodom 22. Marta – svjetskog dana voda, organizovalo ovo preduzeće. Veliki broj crteža pregledali su i najbolje odabrali uposlenici vodovoda.

Najboljim radom za temu 1 – “Pitka voda za sve”, od 1 do 5 razreda proglašen je crtež Imada Isabegovića, učenika 5. Razreda OŠ Miladije.  Za temu 2 – “Kako bih ja svima obezbjedio pitku vodu”, za učenike od 6 do 9 razreda, prvo mjesto osvojio je Adis Trnačević, učenik 7. Razreda OŠ Tušanj.

U narednim danima ovo javno preduzeće organizovat će posjetu zainteresovanih osnovih škola lokalnim izvorištima, da djeca vide kako se voda tretira te kako građani Tuzle dobijaju vodu.

Na adresu JKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Tuzla stigla su ukupno 292 učenička rada koje su pregledali uposlenici ovog Javnog komunalnog preduzeća i zatim odabrali radove koji su najbolje odgovorili na zadate teme.

Nagrade su dobili:

Za temu 1 – Pitka voda za sve (1-5 razred):

Rad br. 78 – OŠ “Miladije” Imad Isabegović 5. razred
Rad br. 244 – OŠ “Kreka” Tea Pavlović 2. razred
Rad br. 144 – OŠ “Lipnica” Monika Ostojić 5. razred

Za temu 2 – Kako bih ja svima obezbjedio pitku vodu (6-9 razred):

Rad br. 199 – OŠ “Tušanj” Adis Trnačević 7. razred
Rad br. 240 – OŠ “Novi Grad” Džejla Halilović 6. razred
Rad br. 119 – OŠ “Brcanska Malta” Una Šehić 6. razred