Tuzla: Sutra predstavljanje najboljih učenika romske nacionalnosti
Foto: Tuzlanski.ba

Predstavljanje najboljih učenika romske nacionalnosti Tuzlanskog kantona biće održano sutra u 11.00 sati u Narodnom pozorištu Tuzla u organizaciji misije OSCE u BiH i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona (TK), saopćio je OSCE.

Promocija je dio programa kojim se širom BiH obilježava 8. april, Svjetski dan Roma. Cilj promocije je pokazati značajne rezultate koje mladi Romi postižu u obrazovanju. Ovom prilikom će se, također potcrtati i značaj jednakog pristupa obrazovnom sistemu, koje uvažava potrebe sve djece, saopćili su iz OSCE.

Prisutni će imati i priliku da se kroz izložbu likovnih i literarnih radova informišu o bogatoj kulturi i tradiciji Roma, najbrojnije nacionalne manjine u BiH.

Prisutnima će se obratiti ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Mirsada Begović, saradnik za pitanja obrazovanja Roma u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Mehmed Mujić, direktor Osnovne škole "Kreka", Tuzla, Saša Nišandžić i službenik za obrazovanje Misije OSCE u BiH Nihad Mešić.

(Tuzlanski.ba/Foto: Ilustracija)