Foto: Tuzlanski.ba

U proteklih nekoliko dana na redakcijski mail i putem redakcijskom vibera (062 222-477) stigle su brojne kritike na račun neispravnih semafora na raskrsnici Brčanska Malta.

- U slučajevima kada dođe do kvara semaforske signalizacije na prometnim raskrsnicama poput ove, valjda je normalno da saobraćajna policija dođe i da regulišu saobraćaj i kretanje automobila, prozor stana mi gleda pravo na raskrsnicu, posmatram od jutros, zaista je pravi haos, policije ni navidiku nema. navodi se u jednom od brojnih kritičkih osvrta.

Na web stranici JKP "Saobraćaj i komunikacije Tuzla" navedeno je slijedeće:

"Obavještavamo da je semaforska signalizacija na raskrsnici “Brčanska Malta” izvan funkcije.Molimo sve učesnike u saobraćaju da voze oprezno i obrate pažnju na svoju sigurnost, kao sigurnost pješaka i ostalih učesnika u saobraćaju."

Razlog kvara semafora kao ni obavijest kada će biti ponovo u funkciji nije naveden. Iskreno se nadamo da kvar semaforske signalizacije neće prouzrokovati saobraćajne nezgode obzirom da se radi o jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu. (Tuzlanski.ba)