Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Oaza Tuzla u saradnji sa BKC Tuzla, u srijedu, 27.02.2019. u 19:45 organizuje tribinu pod nazivom Ljubav prema domovini, a gost predavač je uvaženi  Nezim ef. Halilović - Muderris.

Jedna od čovjekovih duboko usađenih i urođenih osobina jeste ljubav prema domovini. Da je sasvim prirodna osobina vezati se za svoj zavičaj, govori nam i naša vjera, a najprije primjer Poslanika islama koji je, uprkos što je bio primoran napustiti svoj zavičaj, ostao zauvijek vezan za njega i svoju žal za njim izrazio je riječima iz pouzdanog hadisa: “Da me nisu istjerali iz tebe, nikad sam otišao ne bih.”

Kad jedan narod u svojim srcima osjeti, gaji i čuva ljubav prema domovini, to će neminovno voditi svakog od nas ka trudu da tu ljubav ovjekovječimo na ispravan način, onaj od kojeg će biti ljepše naše danas, a i ono sutra koje ostavljamo generacijama poslije nas.

Kako i zašto voljeti domovinu, kao i sve vezano za to, govorit će dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, uvaženi profesor Nezim ef. Halilović Muderris.

Nakon tribine, očekuju vas prigodne nagrade i zakuska u holu BKC-a. (Tuzlanski.ba)