Tomić: Sarajevske policajce je ubio Savo Marinković, patološki je mrzio Bošnjake
Foto: Tuzlanski.ba

Advokat Duško Tomić, branitelj Aleksandra Macana prvoosumnjičenog u istrazi ubistva sarajevskih policajaca, koji se predao u petak, kazao je za Klix.ba da je Macan u Tužilaštvu BiH dao izjavu da je Savo Marinković, policajcima pucao u glavu.

Kao Macanov branilac, koji mu je, kako kaže Tomić, dao puno povjerenje, otkrio nam je nekoliko detalja vezanih za iskaz koji je njegov klijent dao u Tužilaštvu BiH.

“Macan je ciljano išao u krađu. I da su ga uhvatili to je šest mjeseci zatvora. Zašto bi on napravio dvostruko ubistvo. Nema nikakve dileme da je Marinković pucao. Macan se kune da nije znao da Marinković nosi oružje”, naglasio je Tomić.

Dodao je da je i sami način na koji su ubistva počinjena pokazatelj da je izvršilac upravo Marinković.

“Savo je bio biatlonac, prvak Balkana, zato je bio tako precizan i kroz šoferšajbu direktno pogodio policajca koji je vozio u čelo. Nakon toga drugog policajca, koji je bio suvozač, je pogodio u sljepoočnicu”, naglašava Tomić.

Za kraj, rekao je i da ima određene informacije o tome šta bi mogao biti motiv za ovaj strašan zločin.

“Marinković je bio veoma nasilna osoba. Osim toga, poznato je da je patološki mrzio Bošnjake. Također, policajci nisu slučajno naišli tu gdje su oni krali automobile, neko ih je telefonom zvao i poslao tamo. Zna se i sa kojeg broja. Motiv je bio da se destabilizira država”, zaključio je na kraju razgovora za Klix Tomić.