U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature nešto niže nego prethodnih dana: Očekuje se kiša u dijelu BiH
Foto: Ilustracija

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u Bosni i na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 27 do 33, na jugu 37 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 19, a najviša dnevna temperatura oko 33 stepena.

Prognoza za naredna tri dana: 

U nedjelju u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 26 do 33, na jugu 35 stepeni. 

U ponedjejak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju širom zemlje. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 35 stepeni. 

U utorak umjereno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu i zapadu može pasti i malo kiše. Krajem dana, jače naoblačenje sa padavinama. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni.