Srbija: Djevojčici stalo srce zbog ismijavanja na Facebooku
Foto: Tuzlanski.ba

Učenica osnovne škole iz Valjeva koju su školski drugovi ismijavali na Facebooki pred kraj prvog polugodišta doživjela je takav šok da joj je stalo srce i zbrinuta je na Klinici u Tiršovoj u Beogradu.

faceookProsvjetna inspekcija i policija ispituju ovaj slučaj vršnjačkog nasilja.

Direktor škole, školski psiholog, pedagog, nastavnik vjeronauke i razredni starješina četrnaestogodišnje djevojčice već su dali izjave, a u republičkoj prosvjetnoj inspekciji će zapisnik o ovom slučaju, nakon što dobiju mišljenje zdravstvenih stručnjaka, biti završen u ponedjeljak.

"Djevojčica je rođena sa srčanom manom, a ima i krivu kičmu zbog dvije ranije intervencije tako da nosi pojas za ispravljanje i ima strabizam. Duže vrijeme su je zbog tih tjelesnih nedostataka ismijavali vršnjaci koji su na Facebook-u postavili njenu fotografiju na kojoj se vidi razrokost jednog oka, nakon čega su uslijedili brojni uvredljivi komentari", kažu u policiji.

Navode da je djevojčica, pošto više nije mogla da trpi uvrede, pozvala roditelje da je iz škole odvedu kući, nakon čega su oni tražili pomoć direktora. Organizovan je i sastanak djevojčice i njenih vršnjaka kod školskog psihologa, ali kada je došla kući, njoj je pozlilo i izgubila je svijest.

Djevojčici je stalo srce, a ljekari su je vratili iz kliničke smrti. Zbrinuta je na Klinici u Tiršovoj u Beogradu i poslije nekoliko dana je otpuštena na kućno liječenje.

Blic / Tuzlanski.ba