Zahvaljujući izuzetno visokom temperaturama zraka u prvoj sedmici mjeseca augusta kompleks Panonskih jezera u Tuzli iz dana u dan bilježi sve veći broj posjetitelja...

Kako nam je potvrđeno od strane menadžmenta Pannonice u proteklih pet dana tuzlansku "slanu lagunu" posjetilo je više od 40.000 gostiju. Gosti na slana jezera smještena u strogom centru grada dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a sve veći broj je i onih koji pristižu iz mnogih drugih zemalja nakon što su na internetu saznali za jedina slana jezera u Evropi.

Također, Panonska jezera predstavljaju omiljeno mjesto i za bh. dijasporu koja svoje godišnje odmore provodi na ovom podnevlju. Bogat sadržaj prilagođen za sve uzraste, čista slana voda, komforne i lijepo uređene plaže te pristupačne cijene samo su neki od razloga zbog čega u Tuzlu pristižu mnogoborjni turisti koji ovom mjestu daju najviše ocjene.

Podsjetimo, ove godine je obilježeno 15 godina otakako je otvoreno prvo slano jezero, a nakon toga uslijedila je izgradnja još dva jezera kao i slani slapovi dok se pred ovu sezonu radilo i na proširanju plaža kako bi se povećao kapacitet kompleksa.

Ekipa portala Tuzlanski.ba danas je posjetila Panonska jezera u Tuzli i donosimo vam kratku foto i video reportažu sa slanih laguna.

U razgovoru sa nekoliko posjetitelja koje smo danas zatakli na slanim jezerima u Tuzli saznali smo kako su oduševljeni svime što su imali priliku vidjeti, dok su građani Tuzle nam kazali kako su mislili da će slana jezera imati samo za sebe, međutim Pannonica je očigledno postala puno više od tri jezera napunjena slanom vodom. (Tuzlanski.ba)