Foto: Tuzlanski.ba

Otvoenje zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću je planirano za kraj ljeta, rečeno je iz kompanja Dubos, koja je bila zadužena za studiju izvodljivosti, te upravljanje projektom, angažiranje uposlenika i njihov trening.

Šef sektora za turizam u kompaniji Dubos Amer Ćorić kazao je da je vrijednost kompletnog projekta oko 15.000.000 KM, a da su investitori firme iz Bosne i Hercegovine, te grupa internacionalnih investitora.

Govoreći o površini zabavnog parka Sunnyland i koji su to sadržaji koje će posjetioci moći koristiti, Ćorić je istakao da je "prva faza projekta Sunnyland planirana na 16.000 m2, a da je glavna atrakcija alpine coaster".

''Alpine coaster je jedinstven sadržaj na ovim prostorima, a instalirali su ga naši partneri iz Njemačke, kompanija Wiegand. Kompanija Wiegand je svjetski lider u proizvodnji alpine coastera i prisutna je na gotovo svim kontinentima'', kazao je Ćorić.

Naglasio je da će u prvoj fazi korsinicima na raspolaganju biti i dvije igraonice.

''Jedna igraonica će biti na otvorenom, a druga u zatvorenom prostoru. U drugoj fazi projekta koja kreće već u 2017. godini su planirani također jedinstveni sadržaji'', dodao je Ćorić.

U prvoj fazi u Sunnylandu će posao dobiti od 55-60 osoba, a nekima od njih će to biti i prvo radno iskustvo. (Fena)