Foto: Tuzlanski.ba

Drugi po redu Rexona Active Day održan na Sonom Trgu u Tuzli u subotu, 8. septembra, premašio je, prema broju učesnika, očekivanja fitness instruktora i organizatora.

Edina Kamenjašević, jedna od trenerica iz Tuzle, smatra da je Rexona Active Day na otvorenom veoma bitan događaj za širenje poruke o vježbanju kao preduslovu za dobar fizički izgled, ali i zdravlje.

„Mi u našim fitness klubovima inače imamo dosta aktivnih vježbača, ali nismo očekivali da će se ovoliko građana priključiti. Lično me raduje porast svijesti građanstva o važnosti zdrave prehrane i treniranja. Zahvalna sam Rexoni koja je omogućila jedan ovakav događaj u našem gradu. Uz njen specifični miris i zaštitu svakako je ugodnije vježbati“, kazala je Kamenjašević.

Ona dodaje kako je vježbanje veoma bitno za tijelo i duh, povećava fleksibilnost, reguliše krvni pritisak, tjelesnu masu, te smanjuje bol u leđima i vratu uzrokovanu svakodnevnim sjedenjem, vožnjom ili stresom.

Amir Mujkić, koji je također vodio dio treninga na otvorenom u Tuzli, tvrdi da osim svega što je navela njegova koleginica, vježbanje na otvorenom dovodi do lučenja više hormona sreće.

Građani Tuzle u velikom su se broju odazvali na Rexona Active Day, čime su oborili rekord sa istoimenog druženja održanog 1. septembra u Sarajevu. Treneri, uz čiji plan i program su vježbali učesnici u Tuzli su prepoznatljivi fitness instruktori: Edina Kamenjašević, licencirani Les Mills instruktor, TRX, Diana Radeljaš, certificirani Zumba Fitness instruktor, Amir Mujkić, licencirani Step instruktor, te Nedim Musić i Jasmina Hadžić, treneri u fitnes centrima.

Želite li i vi osjetiti više sreće i pokazati Sarajevu i Tuzli da se vježba i u vašem gradu, pridružite nam se na trećem druženju. Rexona Active Day će se održati u Banja Luci, 15. septembra u parku „Mladen Stojanović“, sa početkom u 10 sati. Posljednji trening na otvorenom u organizaciji Unilevera održat će se 22. septembra u Mostaru u parku „Zrinjevac“.

Svi učesnici vježbanja na otvorenom na poklon dobijaju majicu za trening i novu Rexonu Active protection + Invisible. Sve informacije, ali i registraciju za naredne događaje možete obaviti putem Rexona BiH facebook stranice.

„Kompanija Unilever u Bosni i Hercegovini se kroz razne događaje uključuje u razvoj zajednica i promociju pozitivnih društvenih vrijednosti. Ovog puta smo odlučili svim ljubiteljima zdravog života pokloniti događaj za pamćenje.

Ujedno, ovo je lijepa prilika za promociju novih Rexona proizvoda koja pruža zaštitu pri svakom pokretu“, poručuje Senad Šabanović, Personal Care Shopper & Customer Marketing Specialist kompanije Unilever.