Foto: Tuzlanski.ba

Kako je javilo novinarka Dnevnog avaza, radnike je iza ponoći posjetio predsjednik Općinskog odbora DF-a i federalni zastupnik Jasmin Kadić i zastupnica u Skupštini TK-a Lejla Dingić - Alelić.

"Došli smo večeras na poziv Sindikata radnika da ih obiđemo i da još jednom čujemo njihove probleme. Upoznali su nas da su tri dana na putu od Tuzle prema Orašju, te da nisu imali ozbiljne razgovore da predstavnicima političkih stranaka, a pogotovo sa predstavnicima TK-a niti federalnim, a ni sa drugim nivoima. Ljudi su u lošem stanju i poprilično su nervozni. Oni očekuju da sa njima ovdje neko ozbiljno razgovara, ali to se još nije desilo", rekao je Jasmin Kadić, predsjednik Općinskog odbora DF-a.

[caption id="attachment_102343" align="aligncenter" width="780"]jasmin-kadic-lejla-dingic-aletic Zastupnica u Skupštini TK-a Lejla Dingić - Alelić i federalni zastupnik Jasmin Kadić[/caption]

Dalje je naveo da nisu mogli ništa obećati radnicima kako riješiti njihove zahtjeve, ali, kako kaže, DF ih je podržao.

"Mi tražimo od naših koalicionih partnera da dođu i razgovaraju sa radnicima i da se nađe rješenje sa zadanim rokovima, te da se neki od njihovih zahtjeva projektira u budžet TK-a za 2015.godinu", podvukao je Kadić.

Još uvijek nema informacije da li radnici u 9 sati kreću put granice.

(Dnevni avaz/Foto: M. Ahmedic)