"Šerijatske patrole" oduzimaju alkohol po Londonu (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Vijeće muslimana osudilo njihovo ponašanje

muslimanska patrola

Londonska policija istražuje navode o grupi "šerijatske policije", koja navodno presreće građane i otima im alkohol, a od žena zahtijevaju da se pokriju dok su u njihovom, "muslimanskom dijelu grada".

Grupa, koja sebe naziva "muslimanska patrola", je snimljena kako hoda ulicama Londona, presreće žene i naziva ih "golim životinjama bez imalo samopoštovanja".

Oni također otimaju "zli alkohol" od pijanih prolaznika, a na snimku se čuje kako povrijeđenom biciklisti govore da se povrijedio "jer je nečist".

Na You Tube imaju svoj kanal "Muslim London Patrol", gdje objavljuju klipove o svojim patrolama.

To za sada uključuje i napade na homoseksualce te spaljivanje reklamnih plakata na kojima su bile oskudno odjevene žene.

Sporni video je snimljen kamerom na mobilnom telefonu, a u opisu stoji: "Od žena koje hodaju ulicama odjevene kao gole životinje bez imalo samopoštovanja, do pijanaca koji nose alkohol, mi se trudimo da sve to snimimo i zabranimo".

Vijeće muslimana osudilo njihovo ponašanje

Svim prolaznicima dobacuju da se nalaze u muslimanskom dijelu grada i da moraju poštovati islamske zakone.

Scotland Yard je potvrdio da istražuje ove navode. Mohammed Shafiq, predsjednik Fondacije Ramazan, je osudio ponašanje grupe.

"Mi živimo u Velikoj Britaniji i moramo poštovati zakone Velike Britanije. Ne smije biti vladavine rulje. Ako se neki ljudi stvarno tako ponašaju, to je zabrinjavajuće", rekao je on. Vijeće muslimana Velike Britanije je također najstrožije osudilo ove incidente.

Avaz / Tuzlanski.ba