U četvrtak je u restoranu Breza u Hotelu Tuzla a u organizaciji Snack Bara BAGUERI i pod pokroviteljstvom vinarije Vinska Klet Goriška Brda održana prva SLOW FOOD NIGHT u Tuzli.

Specijalni gost večeri, šef Miran Karić iz restorana Mertropolis u Sarajevu, je svojim kulinarskim vještinama oduševio posjetioce. Prava zanimljivost je bila, što se hrana pripremala pred publikom koja je sa svojim pitanjima aktivno učestvovala u cijelom događaju. Dva menija sa po pet slijedova zadovoljila su i najzahtjevnije gurmane.

Pošto je nepisano pravilo Slow Fooda da uz dobru i zanimljivu hranu idu i vrhunska vina tako je sinoć prezentovana paleta jedne od najboljih slovenačkih vinarija Vinske Kleti Goriška Brda. Wine eksperti, Janez Zobec iz Goriških Brda i Fikret Nadarević iz Tuzle, su prisutnima pojašnjavali zašto uz određeno jelo su odabrali i određeno vino iz Vinske Kleti.

Možda najbolja ocjena prvog ovakvog druženja su upiti pristunih kada se "organizuje slijedeće", a iz Snack Bara su poručili da na to nećemo morati dugo čekati. (H.Dedić / Foto: E.Turčinović)