Problemi sa konkursom za osnovne i srednje škole
Foto: Tuzlanski.ba

U KO SDP BiH Tuzla osvrnuli su se na raspisani konkurs za prijem radnika u osnovne i srednje škole na području TK i nepravilnosti koje su uočene, saoštenje prenosimo u nastavku: 

"Široj javnosti je poznato da je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK raspisalo konkurs za prijem radnika u osnovne i srednje škole na području Tuzlanskog kantona i da je krajnji rok za dostavu potrebne dokumentacije 07.08.2018. godine.

Jedni od kriterija koji se boduju na predmetnom konkursu su: pravo po osnovu pripadnosti nekoj od kategorija branitelja i pravo na bodovanje po osnovu radne obaveze, a koja prava se dokazuju odgovarajućim uvjerenjima koje izdaju nadležni odjeli odbrane u okviru Ministarstva odbrane BiH.

I ništa tu ne bi bilo sporno da na vratima prostorija odjela odbrane – Grupa Srebrenik ne stoji obavještenje: „Obavještavaju se stranke da zbog bolovanja i godišnjeg odmora Grupa Srebrenik neće raditi do srijede 08.08.2018. godine. Hvala na razumijevanju“.

Obzirom na činjenicu da se konkurs za prijem radnika u osnovne i srednje škole na području TK zatvara 07.08.2018. godine a da odjel odbrane u Srebreniku ne radi do 08.08.2018. godine, nastavnicima sa prebivalištem na području općine Srebrenik onemogućeno je pribavljanje predmetne dokumentacije i samim time adekvatna aplikacija za posao.

Ovo je još jedan od pokazatelja bahatosti trenutne vlasti ili je po srijedi dobro uštiman scenarij kako bi se lakše eliminisala i diskvalifikovala u proceduri ostvarenja prava na zaposlenje ova kategorija radnika sa područja općine Srebrenik." (Tuzlanski.ba)