Premijer TK na društvenim mrežama najavio rekonstrukciju puta Šićki – Lukavac
Foto: Tuzlanski.ba

Magistralni put Tuzla – Doboj od velikog je značaja za stanovništvo Tuzlanskog kantona, ali i cjelokupnu privredu.

Godinama unazad stanovništvo TK očekuje ozbiljniju rekonstrukciju ali nažalost svjedoče samo periodičnom uklanjanju nedostataka koji značajno mogu uticati na sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Podsjećamo, prošle je sedmice, u kabinetu premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Fadila Novalića, održan sastanak sa premijerom TK, Irfanom Halilagićem i načelnicima općina Tuzlanskog kantona, na kojem je razgovarano o putnoj deblokadi Tuzlanskog kantona. Određeni stavovi su usaglašeni, a na narednim sastancima trebali bi biti određeni i naredni koraci.

Danas je, na svojoj Facebook stranici, premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić najavio rekonstrukciju dijela M4 na potezu Šićki Brod – Lukavac (ulaz u grad), a za realizaciju ovog projektra zaduženo je Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine. Kako je potvrdio i sam Halilagić tender za ove radove je raspisan, a procedura izbora najpovoljnijeg ponuđača je pri samom kraju.

Halilagić je ovom prilikom napravio i fotografiju sa policajcima koje je sreo tokom odlaska na posao, te napisao:

Na putu “prema poslu” nakratko zastao sa našim “čuvarima reda i mira”

Danas je Skupština TK na prijedlog Vlade TK donijela zakon (o plaćama i naknadama policijskih službenika) koji trajno rješava njihov status, a kojeg čekaju više od 10 godina.

Sindikati i policijski službenici zadovoljni, a mi se nadamo da će ipak imati što manje posla” – napisao je premijer TK u svojoj objavi.