Premijer FBiH, Nermin Nikšić posjetio Tuzlu
Foto: Tuzlanski.ba

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, ministar obrazovanja i nauke, Damir Mašić, poslanik u Parlamentu fBiH, Jasenko Selimović i generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Elvedin Grabovica, sa saradnicima, posjetili su danas općinu Tuzla, te prisustvovali zajedničkoj sjednici Kabineta Općinskog načelnika i Općinskog štaba civilne zaštite Tuzla.

Nakon što je upoznat sa teškom situacijom na području općine Tuzla, nastalom uslijed neprekidnih padavina i aktiviranja, prema posljednjim podacima, oko tri stotine klizišta, premijer Federacije BiH upoznao je prisutne sa stanjem na području Federacije BiH. Na području Federacije BiH najviše su ugroženi Sarajevski, Tuzlanski i Zeničko-dobojski kanton, istakao je premijer Nikšić, naglašavajući da predstavnici civilne zaštite, ministarstava i policije ulažu nadljudske napore na spašavanju života, što je osnovni i najvažniji zadatak svih.

Ovom prilikom premijer Nikšić je zahvalio svima koji su direktno ili indirektno angažovani na spašavanju građana i imovine, te istakao kako je, u ovim teškim trenucima, iskazana velika solidarnost među građanima. Pred nama je sumiranje šteta, nakon čega ćemo moći prići ozbiljnijem rješavanju problema. Načelnik Imamović je zahvalio premijeru i saradnicima na podršci koju su, svojom posjetom, ali i poduzimanjem konkretnih mjera Vlade Federacije BiH, pružili građanima Tuzle.