Stvoreni su uslovi za poboljšanje vodosnabdijevanja svih mjesnih zajednica na području grada Tuzla.

Poboljšani uslovi vodosnabdijevanja: Djelimična sanacija Fabrike vode Cerik
Foto: Ilustracija

U jutarnjim satima došlo je do djelimične sanacije problema na interventnom postrojenju za prečišćavanje vode (Fabrika vode Cerik) kao i poboljšanja stanja na izvorištima, saopšteno je iz Vodovoda i kanalizacije Tuzla. 

Situacija snabdijevanja vodom danas je bolja, ali se ne stvara preduslov za stavljanje rasporeda distribucije vode u uslovima otežanog vodosnabdijevanja van snage.

Naselje Dragodol, dio naselja Kiseljak i ulica Rudolfa Vikića danas su bez vode. Sanacija kvara očekuje se u toku dana. Ostala naselja, za sada, imaju uredno vodosnabdijevanje.

Vezani članak Lugavić: Kapacitet vode je nedovoljan da bi svi dijelovi grada imali dovoljne količine

Raspored distribucije vode za tuzlanska naselja je sljedeći:

-Centar Grada (od Male Pijace do Doma zdravlja, te naselja Slatina, Mandići, Dragodol, Batva, Solana te ulica Rudarska, Krečanska, Paša bunar i 18. Hrvatske brigade) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 21 do 05 sati ujutro.

-Zapadni dio Grada (naselja Ljubače, Mramor, Miladije, Lipnica i Bukinje) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 10 sati do 15 i 30, i u periodu od 22 sata do 05 ujutro.

-Istočni dio Grada (naselja Solina, Brčanska Malta – Šabana Zahirovića, Zlokovac, Ši Selo, Slavinovići, Sepetari, Križani, Simin Han, Gornja Tuzla, Požarnica, Čaklovići, Vasići) otežano vodosnabdijevanje u periodu od 10 sati do 15 i 30, i u periodu od 22 sata do 05 ujutro.

Apeluje se na građane da zalihe vode troše racionalno.