Vozilom je upravljao 45-godišnji državljanin BiH s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj. 

Državljanin BiH u Dubrovniku kažnjen sa skoro 3 hiljade KM: Bacao opuške kroz prozor automobila
Foto: Ilustracija

Vozač je dobio kaznu od od 1.450 eura odnosno 2.835 KM jer je proteklog vikenda pijan bacao opuške cigareta kroz prozor automobila.

Policija je u Grudi, općina Konavle u blizini grada Dubrovnika, zaustavila vozilo bosanskohercegovačkih tablica nakon dojave da vozač baca upaljene opuške kroz prozor.  

“Nakon zaprimljene dojave građanina da vozač vozila BiH nacionalnih oznaka tokom vožnje baca upaljene opuške kroz prozor, policijski službenici Stanice granične policije Gruda su nešto iza ponoći u subotu, 17. augusta, na DC-8 u mjestu Gruda, opština Konavle, zaustavili navedeno vozilo kojim je upravljao državljanin BiH, s privremenim boravkom u RH”, saopšteno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Prilikom zaustavljanja navedenog vozila, vozač je pred očima policijskih službenika iz vozila, kroz otvoreni prozor, u nisko raslinje pored puta, bacio upaljeni opušak cigarete.

Osim toga, vozač je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod uticajem alkohola od 1.84 g/kg.

Zbog počinjenih saoraćajnih prekršaja 45-godišnjak je doveden u prostorije policije, gdje je zadržan do jutarnjih sati, nakon čega je odveden na Općinski sud u Dubrovniku, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.450 eura.